Антон Гицовза Епицентър.бг На 29 септември 2022 г. британският Дейли Мейл

...
Антон Гицовза Епицентър.бг На 29 септември 2022 г. британският Дейли Мейл
Коментари Харесай

Антон Гицов: Джендър идеологията срещу науката и здравия разум

Антон Гицов

за Епицентър.бг

 

На 29 септември 2022 година английският " Дейли Мейл " разгласява на две страници разобличително следствие за активността на една малко известна благотворителна организация с име " Мermaids " ( " Русалки " ), финансирана частично и с държавни пари. Основното мото на организацията е " Вариантът Джендър ", задачата и оказване на подпомагане на " трансджендърни " деца. Организацията дори е била наета от Министерството на образованието с цел да дава образование по въпроси на " джендърна еднаквост " в към 40 учебни заведения.

Без да бъдат известени родителите на деца, някои на 13 годишна възраст, които се изпаднали под въздействие на налаганата в обществото от такива организации като " Русалките " идея, че човек може да е бил роден в " неверното тяло ", тази " благотворителна " организация е съветвала девойки по какъв начин да се доставят с потискащи хормоните медикаменти и им е изпращала гратис особено превръзки, с които да притискат още неразвитите им гърди, с цел да наподобяват като момчета. Тези превръзки по мнението на експерти, са изключително нездравословни, защото затрудняват дишането, предизвикват болки в кръста и дори може да увредят гръбначния дирек.

На 31 октомври 2022 година различен авторитетен вестник " Дейли Телеграф " изнесе информация за основаната в Шотландия джендърна клиника " Трависток ", която е предписвала медикаменти блокиращи пубертета и на девет годишни деца. Очаква се клиниката да бъде затворена, като създателят на следствието на " Русалките " също приканва и тази организация да бъде неразрешена.
И двете организации насърчават хирургическа интервенция за смяна на пола. И фактически не са малко случаите във Англия, само че и в Съединени американски щати и в други западни страни, след 18 годишна възраст, девойки да си изрязват гърдите и да вземат хормони, които водят до смяна на тембъра на гласа им и до порастване на брада. При младежи, се изрязват гениталиите им и се предписват хормони, от които им порастват гърди. Не малко от тях след време горчиво съжаляват за интервенцията, която са приели, намеса от която няма връщане обратно.

На читателя горе изнесеното може да му се коства необикновено, само че това са обстоятелства. Те се дължат налаганата в тези страни трансджендърна идеология, според която не сексът дефинира дали един човек е мъж или жена, а неговият " джендър ". " Gender " - Джендър, е староанглийска дума, означаваща " вид ", " тип " и в недалечното минало се е употребявала като синоним на " sex " - британската дума в смисъл за установяване на биологичния пол на индивида като мъжки или женски. Но през днешния ден изкуствено е изменен смисълът на думата, тя към този момент значи един човек да самоидентифицира себе си не по биологичен симптом, а по това по какъв начин той/тя възприема себе си като пол. Един мъж да вземем за пример може да усеща, че е роден в " неверното тяло ", би предпочел да е роден като жена, и това му дава право да разпознава себе си като " трансджендър " ( " трансполов " ). Трансджедърният/трансполов мъж може да стартира да се облича като жена, а и да предприеме по-радикални стъпки във връзка с своята " джендърна еднаквост ", като се подложи на хормонална терапия шили хирургическа интервенция.

 

Съответно, в тези страни се одобряват и законодателства, разрешаващи тези мъже да одобряват женски имена и да се пререгистрират като персони от женски пол. Обяснението е - биологичният ти пол може да е мъжки или женски, само че това не е значително, значимото е че в персонална, обществена и културна вероятност ти може да определящ своята половост като женска и обществото би трябвало да признава и защищава тази твоя еднаквост.

 

В резултат на тези законотворчества, в страна като Англия, може дори един мъж при съществуване на някои условия, да придобие „ full gender recognition ”- цялостно легализиране на стремежи обществения пол, т.е. един мъж може дори без да отстрани половите си органи. да бъде приет публично за жена, като му се издаде нов акт за раждане с ново женско име. Такава „ жена “ има правото да подписа брак с някой мъж (като брак сред мъж и жена) или да се ожени за жена (като еднополов брак сред две дами, което е допустимо според закон от 2014 година разрешаващ брак сред еднополови личности). Такива законови благоприятни условия съществуват и в други европейски страни. В Америка обявилите се за дами, претърпели или не хормонална терапия или хирургическа интервенция, се назовават по един единствен начин- трасджендърни- трансполови персони. Най- огромната им и одобрена организация се назовава National Center for Trangender Еquality-Национален център за трансполово тъждество. Нейният създател и изпълнителен шеф е Мара Кийслинг, родена с мъжки биологичен пол.

Единна общоприета подредба на джендърните идентичности липсва.

Съгласно Outright International, интернационална организация в отбрана на правата на LGBTIQ, в български превод Лесбийки, Гей, Бисексуални, Трансджендърни, Интерексуални и Полово- подвъпросни (несигурни какъв е пола им), всеки човек има джендърна еднаквост, при някои хора тя може да подхожда на джендъра при раждането, само че при други не. Джендърните идентичности за многообразни и не могат да бъдат лимитирани в някакви групово избрани рамки. Никой не може да дефинира типа и границите на джендъра с изключение на характерността персона.

В разнообразни страни обаче съществуват разнообразни избрания на джендърните идентичности. В България е одобрен термина LGBTI- ЛГБТИ, само че липсва категорията полово- подвъпросен. Но пък в Канада в провинцията Онтарио “Федерацията на началните учители ” употребява фантасмагоричният термин “LGGBDTTTIQQAAPP- Lesbian, Gay, Genderqueer, Bisexual, Demisexual, Transgender, Transsexual, Twospirit, Intersex, Queer, Questioning, Asexual, Allies, Pansexual and Polyamorous в превод Лесбийки, Гей, Джендър-неутрален, Бисексуални, Демисексуални, Трансджендърни, Дву-полови, Интерсексуалени, Неутрални, Полово-подвъпросни, Асексуални, Полово-свързани, Пансексуалени и Полиаморфни, мъчно за запомняне и още по мъчно невероятно за схващане.

Има нещо ненормално в тези измислени категории, което приказва за обществен и културен крах в такива страни по отношение на половата еднаквост на индивида.

Истанбулската спогодба
Джендърната идеология, с изключение на в обособени страни, към този момент се постанова в Европейския съюз с " Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение ", препоръчана за сключване на 11 май 2011г. в Истанбул и в действие от1 август 2014г., известна още като " Истанбулска спогодба ". В Конвенцията обаче не става дума, че задачата й е категорично отбрана на дамите. В член 4 (3) се приказва за отбрана от дискриминация на основата на " sex " (биологичен пол) и " gender " (социален пол). В член 2, т. 2 страните се приканват да обръщат особено внимание на дамите, жертви на принуждение на основата на “gender ”.

Вкарването на термина " gender " е съзнателно, то има за цел да обезпечи отбрана против принуждение не просто и освен на дамите, като биологичен пол, само че и на " дамите ", които в действителност са родени като мъже, само че са декларирали, че се усещат като дами и този обществен статут им е публично приет. В Обяснителният отчет към конвенцията, в т. 53 ясно се споделя, че нейните създатели са имали поради и отбрана против дискриминация на основата на полова ориентировка и на " gender identity " - " джендърна еднаквост ",

Джендър идеологията, част от която е залегнала и в Истанбулската спогодба, опонира както на здравия разсъдък, по този начин и на науката. Не единствено, че е неуместно персона родена като мъж да бъде оповестена и третирана като жена, или родена като жена, да бъде приета като мъж, само че хормоналната терапия и хирургическата интервенция не могат да трансформират секса по рождение на един човек. Във Англия международно известната писателка Джоан Роулин, създател на " Хари Потър " и гневен съперник на джендърната идеология, направи обществена декларация, че щом една персона има вагина, тя е жена и единствено жена и нищо друго. За това си изказване тя беше атакувана грубо от трансджендърни деятели, като срещу нейната позиция се оповестиха дори част от актьорите, натрупали положение във филмите по нейната книга.

Някои крайните проповедници на джендърната идеология стигат дори до такава степен, че въобще отхвърлят да признаят термините мъж и жена; вместо " жена " използват неуместният термин " персона която има менструация ".

Джендърната идеология основава и на практика проблеми. Мъжът оповестил се за жена упорства да употребява женски тоалетни, което се възприема с отвращение от женския пол, а мъж оповестил се за жена, когато е наказан на затвор, упорства да бъде настанен в затвор за дами, макар, че в някои случаи не си е премахнал половите органи. В британската преса беше изнесен случай, когато в пандиза за дами " Уинместер " настаняват трансджендърна жена Давина Айрътън. Давина обаче е мъж с предходно име Дейвид, който решил, че е жена и се оповестил за такава. Но не си е премахнал половите органи и в женския затвор изнасилва затворничка. В различен сходен случай, една " жена " на име Карен Уайт, родена с мъжко име Стивън Уудс, и с предходни присъди за обезчестяване като мъж, е настанена в женския затвор в Ню Хол в Уейкфейлд, където също изнасилва затворничка. Осъдена е на спомагателни години и преместен/а назад в мъжки затвор.

С трансджендърните персони пораждат и други проблеми. В Съединени американски щати е очевиден казусът с трансджендърната студентка Лиа Томас, с рождено име Уилиям Томас. На 21 март 2022 година,в плувни надпревари по линия на Националната колежианска атлетическа асоциация той/тя печели безапелационно купата на 500 метра свободен жанр, поставяйки нов връх за дами. Томас взема решение да стане жена в университета, като преди този момент се е състезавал като мъж, без необикновен триумф, по време на надпревари. Но както може да се види от приложената фотография, Томас е същински широкоплещест, висок 190 см, мъж, с необятни плещи и мускулест торс.

 

Участието и връчването му на шампионска купа провокира изострен митинг в обществеността и от състезателките, които нямат никакъв късмет против него. Някои от тях се оплакват, че са били смутени от това, че в женската съблекалня, той не е прикривал мъжките си полови органи.
Впечатляващото въздействие на джендър идеологията в Съединени американски щати се вижда и от други образци. През 2017г. за член на долната камара на Народното събрание на щата Виржиния беше определена Даника Роом, родена като Дан Роом, подложил се на хормонална и хирургическа намеса и оповестил се за трансджендърна/транссексуална жена през 2013г. Даника Роом се омъжва за мъж с дете от различен брак и разумно половите връзки с нейният мъж не могат да бъдат нищо друго с изключение на хомосексуални сред двама души от мъжки биологичен пол, като на Даница заради хирургическата намеса е отредено да бъда пасивната страна.

 

Друг образец е казусът с доктор Рашел Левин, известна преди да се разгласи като жена като Ричард Левин. Д-р Левин като мъж се е оженил през 1988 година, станал е татко на две деца, развел се е и през 2011 година се е оповестил за жена. Като такава се е издигнала се до поста помощник-министър на опазването на здравето, а през октомври 2021 година тя беше назначена от президента Байден като " Адмирал " - началник на една обвързвана със опазването на здравето държавна организация- US Public Health Service Commissioned Corps, с необятно поле на деяние, в това число оказване на здравна помощ на ветерани от армията.

Джендър идеологията мъчно си пробива път в източно европейските страни. През юни 2020 година полският президент Анджей Дуда назова джендъризма - " идеология ", тип " нео- болшевизъм ". В България тя среща особена опозиция от обществото и от българската черква. Но у нас беше изработен опит да бъде прокаран пътя за нейното налагане посредством Истанбулската спогодба. В Брюксел всички български евродепутати са дали своят вот в поддръжка на конвенцията, а през 2018 година държавното управление на ГЕРБ, подложено на напън от Европейския съюз, постави несполучливи старания да наложи нейното одобрение.

 

Ратифицирането на Истанбулската спогодба щеше задължи страната ни да защищава от принуждение не просто и освен дамите като биологичен пол, само че и така нататък " обществен " женски пол (мъже определили се като жени), което на процедура щеше значи и признание на този тип пол. Освен това, страната ни щеше да бъде задължена да вкара в просветителните си стратегии уточнения, че съществуват дами от тъй наречените " обществен пол ", т.е. персони от мъжки биологичен пол, само че определили се като дами, които би трябвало да бъдат защищавани от принуждение. Щеше да се наложат и промени в Конституцията, тъй като конвенцията планува клаузите и да бъдат инкорпорирани в националните законодателства. Тъй като българското законодателство произтича от българската Конституция и не може в него да бъдат въведени клаузи, които не подхождат на Конституцията, в нея щеше би трябвало да бъдат импортирани ремонти или допълнения. Въпросът беше отправен до Конституционния съд, който реши, че Истанбулската спогодба опонира на българската Конституция. От това решение разумно следва, че и проповядването на джендър идеологията в страната ни е в несъгласие с главният закон на страната ни.

Независимо от това, джендърната идеология продължава да се проповядва в България. У нас съществува и развива активност фондацията „ Български център за джендър проучвания “- БЦД. Като първи главен принцип на работата на организацията е посочен „ осъществяване на джендър метода и на метода на обществената правдивост във всички действия на организацията ”. Активна активност развива и младежката организация " LGBTI Deystvie ", (ЛГБТИ- Действие), която през октомври 2022 година беше хазаин в София на конференция на интернационалната LGBTI организация.

" Ратификацията на Истанбулската спогодба е наложително ", съобщи на 18 октомври 2022 година в първата си тирада новоизбраният президент на ПЕС, Стефан Льовен, дълготраен министър председател на Швеция.

На 7 декември 2022 година Европейската комисия предложи нови регулации, които да задължат страните членки да признават правата на еднополови родители, получени в друга страна на блока.

През същият месец ръководителят на ПЕС Стефан Льовен е изпратил и ултимативно писмо до " Позитано " 20, в което слага въпроса Българска социалистическа партия или да признае джендър идеологията и Истанбулската спогодба или другите партии в ПЕС ще слагат въпрос за това Българска социалистическа партия изповядва ли общите полезности.

Което значи, че борбата за налагане в страната ни на Истанбулската спогодба и заложената в нея трансджендърна идеология не е завършила.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР